Receptů na letní koláče je mnoho, tenhle vyniká tím, že je neuvěřitelně snadný, potřebujete pár ingrediencí a úspěch je zaručen.
Jak na něj ?
Ingredience:
1,5 hrnku kukuřičné krupice
5 hrnků vody
1/3 hrnku strouhaného kokosu
½ hrnku rýžového sirupu
cca 1 kg třešní
1 lžíce oleje (sezamový nebo slunečnicový chutnají nejlépe)
špetka soli
Postup:
Tipy:
Nebojte se použít jakékoliv jiné sezónní ovoce. Koláč je skvělý i s hruškami, skořicí, švestkami, jahodami nebo meruňkami. Na vrch můžete v průběhu pečení přidat žmolenku. Tu obvykle připravujeme z rýžové mouky, rýžového sirupu a kokosového tuku.
Po vychladnutí je možné na takto připravený základ přidat třeba teplý ovocný agar nebo naskládat další čerstvé ovoce a zalít agarem.
Pokud vás láká poznat více rostlinnou, hravou, lehkou a zdravou kuchyni, pojeďte ji s námi zažít na vlastní kůži při Prožitkových kurzech s výživou, otužováním a péčí o tělo.
Tento a další lehké a zdravé recepty najdete na Jíme jinak.cz zde>>>